Nedgravningsspot er til dig der ønsker at oplyse en facade, et træ, et bed eller andet, som du en skjult oplysning af. Nedgravningsspots kan normalvis installeres i alle typer underlag, men ses ofte installeret direkte i jorden eller skåret ned i en flise.
Hvad skal du være opmærksom på ved køb af nedgravningsspot
Fast lyskilde eller GU10
Når du kigger på spots til nedgravning vil du opleve at nogle modeller er med fast lyskilde og nogle er med GU10 pærer.
Fordelen med GU10 er at du kan selv kan skifte pæren skulle den springe. Det forlænger levetiden og du sparer dermed både penge og miljøet på den lange bane. GU10 giver også mulighed for at montere smart pærer som Philips Hue, Ledvance Smart+ eller hvilket smart home system du bruger.
Fast lyskilde giver ofte muligheder for højere lumen pr. watt, nemmere montering eller lavere pris. Men det er ikke altid sikkert. Ofte kan designet også ændre sig, når du vælger fast lyskilde. Du kan derfor ikke sige, køb altid kun GU10, eller altid fast LED.
Videresløjfning
Skal du montere flere nedgravningsspot på en gang, så kan det være en fordel at se om spottet kan videresløjfes. Det sparer dig en masse tid ved montering, da du ikke skal trække flere kabler ud til lamperne, men du kan nøjes med et, som du kan trække videre til det næste spot.
Kipmulighed
De fleste spots til nedgravning lyser lodret op. Det er perfekt til de fleste applikationer, men ønsker du at spottet skal oplyse noget bestemt lidt længere fra, så kan det være nødvendigt at lyses vinkles mod objektet. Det kan løses med et nedgravningsspot med kipmulighed. Husk at kigge efter dette, hvis du ønsker denne funktion
Styrke
Kommer spottet til at være et sted, hvor man kan komme til at træde på spottet, så skal det sikres at spottet kan holde til dette. Nogle spots kan nemlig ikke holde til dette, mens nogle spots kan holde til at man kører over dem med en bil. Det er derfor vigtigt at undersøge dette, hvis man kan komme til at træde på spottet.