Udendørslamper

Udendørslamper skal både være æstetisk tiltalende og funktionelt gennemtænkte. Lamper udendørs hjælper os til at navigere og finde rundt samtidig med at de skaber stemning og liv. Udendørslamper skal være holdbare og kunne tåle vand (IP44), og derfor bør du også vælge udendørs belysning i en gedigen kvalitet, hvis den skal kunne holde i mange år. Dette gælder uanset, om de skal installeres i haven, i et bed, på offentlige stier eller på væggen i det nybyggede hus.

Udendørslampe med sensor og LED

Udendørslamper med LED giver dig mest lys for pengene og sikrer lang levetid med minimalt vedligehold. Ønsker du styring af din belysning udenfor, findes der mange forskellige løsninger. En udendørslampe med indbygget sensor er den mest enkle styring, du kan få. En sådan lampe skal blot tilsluttes 230V strøm, og så virker både lampe og sensor. Ønsker du mere og bedre styring, kan det gøres på mange måder. Der kan benyttes bevægelsessensor eller skumringsrelæ med lux-måler. Ønsker du smart-styring af udendørslamperne, kan du vælge lamper plads til Philips Hue pærer eller med dæmpbare LED lyskilder, der kan styres med ZigBee dæmpere.

Lamper og belysning udendørs kan tage mange former. Fra helt små energivenlige solcellelamper i blomsterbedet eller ved græsplænen til store LED-pullertlamper i indkørslen, ved veje og stier. Eller på bygningen i form af udendørs væglamper eller spot i husets udhæng. En ting er sikkert – din have og udendørsarealer elsker lamper og masser af lys. Specielt på en mørk og trist vinterdag. Vælger du LED-lamper udendørs er det faktisk ikke så trist, når det kommer til strømforbruget. LED har et lavt strømforbrug og det behøver ikke koster meget at have lys udendørs.

Sorte udendørs lamper er populære, men der er mange andre overflader, som gør sig godt udendørs. Kobber-lamper og galvaniserede udendørslamper hører til de mest robuste holdbare materialer.